Det fysiska bygget

Allt, inklusive nätagg, är monterat i rampen. Den är som vanligt av vitlackerad skyltaluminium, 1,5mm tjock, och tillverkad av Byggstål i Karlstad. Nätagg och LEDarna är limmade med tvåkomponents epoxylim medan övrigt sitter med buntband och självhäftande buntbandsankare.

Raspberry Pi brukar jag köpa från m.nu, övriga komponenter kommer från eBay förutom lite kablar som jag ibland köper från Kjell & Co och ibland från Electrokit.

Nätagget är på 32V då de vita och blå dioderna vill ha det. Elektroniken vill ha 5V så jag använder en LM2596 för att ta ner spänningen. De röda dioderna vill ha ca 23V (20-26V) och har därför också varsin LM2596. Du kan köpa dem i tvåpack för $1 på eBay från Kina eller för 99,90/st från Kjell & Co – du väljer.

Jag matar pajen på pinne 2 och 6 och förser reläkortet med ström från pinne 4 och 14.

Share