Dags att bli lite fysisk

Idag fanns det en stund över för att fortsätta på spegelprojektet. Överst på dagordningen stod att bli av med så mycket plast som möjligt för att kunna bygga en så slimmad spegel som möjligt. Då den utvalda skärmen redan hade varit i golvet ett par gånger handlade det mest om att ta bort silvertejpen och bända lite:

DSC_0191

Jag hade hoppats på att hitta någon användbar likströmskälla i skärmen och använda en LM2596 för att få 5V till min Pi (precis som i LED-rampen till akvariet). Inte bara hittade jag en strömkälla, det fanns dessutom en 5V-matning färdig att använda. Bingo! Det gjorde det lätt att snyggt och prydligt få dit prylarna:

DSC_0192

HDMI-DVI-Kabeln kommer från min favoritleverantör av Raspberry Pi och andra leksaker, m.nu. Strömmatningen är på hela tiden och skärmen tänds när den får signal från datorn så allt går igång snyggt och prydligt så fort man sätter i sladden, perfekt! Nu är det dags att skaffa glasskivan och pyssla med lite träslöjd.

 

Share