LED till köks-nanot

Vi har ett litet nanokar på 30 liter i köket som än så länge fått hålla till godo med den belysning som följde med. Det är en Aquael Leddy Smart på 6W, jag är dock inte säker på om det är en Sunny eller Plant, det är lite för liten skillnad i färgtemperatur. Den räcker i vilket fall inte till på långa vägar och valet mellan att köpa några till, köpa helt annan belysning eller bygga själv var enkelt. Fram med lödpennan!

Dioder hade jag redan hemma och ebay försedde mig med en kylfläns att limma dem på och en liten väggvårta på 12V/2A för att driva det hela för totalt 150:- inkl frakt och några veckors väntan.

2016-03-12 10.20.17

Det blev fyra kallvita, två royal blue och två röda vilka tillsammans ska ge drygt 35 lumen per liter. Än så länge sitter den lite temporärt med buntband på den gamla belysningen men vi ska ordna något bättre vad det lider. Det ska bli spännande och se om vår Hygrophila polysperma orkar färga ut och visa att den är en Rosanervig!

2016-03-12 10.25.57

Share