Det här kommer ta ett tag…

Jag har spontanshoppat 15 st 70-liters kar med ställning… Efter att ha funderat en stund har vi kommit fram till att nio av dem ska ersätta de två kar (225 och 150 liter) som vi har i sovrummet idag. Det ena är tomt för tillfället men har varit yngelkar för Malawicikliderna. Det andra innehåller diverse malar och några tetror och de kan få flytta in i något av de nio nya karen.

Alla kar behöver nytt silikon och ställningen (eller ställningarna, det verkar vara ett hopplock från flera olika håll) behöver skuras rejält så det kommer ta ett tag. Samtliga kar är borrade (har ett hål i botten) vilket jag kommer använda för att underlätta vattenbytena. Planen är även att ha hamburgerfilter med pumphuvud i samtliga kar för att få en yngelsäker lösning om det skulle bli odling av det hela. Pumpar, LED av den vanliga typen och kylflänsar är beställda från eBay.

Share