Aktuell LED-status

Vi har numera fyra ramper igång enligt modellen som jag beskrivit här tidigare. Två går i kar med mycket växter (ett sydamerikanskt och ett asiatiskt) och två används för malawi, både huvudkaret och yngelkaret. Alla har numera tre typer av dioder, kallvit (över 10 000K), röd (660 nm) och blå (450 nm) och styr förstås värmaren i respektive kar.

Växtkaren har ca 0,3W/liter och ca 20 lumen/liter vilket passar bra för växter som inte har extrema krav (vi använder inte CO2) när vi har tänt ca 10 timmar per dygn. Malawikaren har ca 0,2W/liter och ca 10 lumen/liter då det inte är mer växter än lite anubias och vallisneria i dem.

Jag är nöjd med både färger och tillväxt på fiskar och växter i karen och nörden i mig gillar att jag kan se temperaturen i karen i vår hallspegel… 🙂

Share