Grunden är lagd

Idag kom prylarna från vattenliv.se så då var det bara att sätta igång. Vi hade ett tomt hörn på altanen som var utsett som dammplats, här komplett med katt väntande på vattenlek:

Det blev en del virke över när vi byggde altanen så efter lite rotande i virkesförrådet hade jag en impregnerad 170×45-regel och lite spillbitar av det bruna, rillade, golvet (28×120) att leka med. Först gjorde vi en ram, ca 80×100 cm:

I den la vi sedan underlagdsduk (kanske lite överdrivet i en liten plaskdamm som står på ett altangolv) och en gummiduk på 0,8 mm. För att vara säker att den kom ut ordentligt i alla hörn och för att den skulle ligga still när vi drog och hade oss fyllde vi upp med lite vatten:

När vi var nöjda med dukarna var det dags att skruva på toppbrädorna, kluvna på längden för att inte sticka ut så mycket. De både håller dukarna på plats och kommer dölja kanten på dem:

Sedan var det bara att tappa ur vattnet, vända upp och ned på hela härligheten och skära rent:

Nu står på den på plats med lite vatten i och väntar på inredning men det får bli i morgon. Tidsåtgång så här långt är en och en halv timma inklusive fikarast. Dukarna (som det blev en hel del över av) kostade 362:-. Virke och skruv hade vi hemma men Byggmax hade velat haft runt 200:- för det om vi hade behövt köpa det.

Share