Lika blött ute som inne

Regnig dag, då passar det bra med lite vattenlek. Först handlade det om att samla ihop de prylar som behövs och som akvarist har man förstås en massa pumpar och slangar liggande:

Stenar har vi gott om på vår cykelparkering, den har tidigare fått släppa till ett antal till olika projekt i akvarierna:

Men först fick det bli lite växter, från vänster till höger är det Amerikanskt sumpris (Iris versicolor), Svärdtåg (Juncus ensifolus) och Blomvass (Butomus umbellatus). De står i planteringspåsar med vattenväxtjord och näringskulor och jag kan alltså flytta in dem över vintern men de ska alla kunna övervintra ute.

Sedan var det dags att placera ut stenen. De ligger på en bit underlagsmatta för att skydda duken och det är säkert inte den sista placeringen av dem, man kan hålla på hur länge som helst och prova olika varianter:

Och som kronan på verket: belysning!

Jag har lite plock kvar, sladdar ska dras snyggt, en växt till ska planteras mm men i stort sett är det klart. Idag höll jag på en timma och växter med tillbehör samt belysning gick på nästan tusen kronor. Sten bör man kunna få tag på gratis, pumpen jag använder kostar ett par hundralappar.

Share